• Termín Cambridge Progression Tests 2020

          • Milí žiaci a rodičia,

             

            oznamujeme Vám termíny Cambridge Progression Tests na našej škole.

             

            October 20, 2020 English as a Second Language             3 vyučovacie hodiny

            October 21, 2020 Mathematics                                            3 vyučovacie hodiny

            October 22, 2020 Science                                                     3 vyučovacie hodiny

             

            Veľa šťastia !

          • Výtvarná súťaž - Rodina a Základné ľudské právo na život

          • Naši žiaci sa zúčastnili aj súťaže Rodina a Základné ľudské právo na život. Pod vedením PhDr. Slávky Laurovej, PhD. sa súťaže zúčastnili Sára Šóóšová (Všetky rodiny na svete majú jedno spoločné - lásku) a Jozef Plevka (Celý svet je jedna veľká rodina), ktorý bol sa svoje dielo ocenený.  

             

          • Výtvarná súťaž Kľúče od zlatého mesta

          • Naši žiaci sa pod vedením PhDr. Slávky Laurovej, PhD. zúčastnili výtvarnej súťaže Kľúče od zlatého mesta, ktorú organizuje ZŠ na Pribinovej ulici v Zlatých Moravciach. Do súťaže sa zapojilo niekoľko stoviek prác z celého Slovenska. Naši žiaci vynikajúco reprezentovali našu školu. Na popredných miestach sa umiestnili Emma Kožuchová, Natália Knapová, Timotej Knapo a Marián Kočner. Blahoželáme a ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy. 

          • Vesmír očami detí 2020

          • Naši žiaci sa zúčastnili výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorú organizovalo Krajské osvetové stredisko v Nitre. Pod vedením PhDr. Slávky Laurovej, PhD. žiaci namaľovali krásne obrázky a viacerí z nich sa umiestnili na popredných miestach. Do celoškolského kola postúpili Vivien Piesecká, Florián Gála, Zbyněk Babák. Srdečne blahoželáme. 

            Obr. č.1: Ela - Mimozemský aquapark
            Obr. č. 2: Florián - Záchrana vesmírneho stroskotanca
            Obr. č. 3: Giulia - Môj vesmír je ružový a sladký
            Obr. č. 4: Jožko - Dopravná špička v meste na Plute
            Obr. č. 5: Môj vesmír a v ňom všetko čo mám rád
            Obr. č. 6: Šanko - Vesmírny futbalový zápas
            Obr. č. 7: Šimon - Popoludňajší čaj na Marse
            Obr. č. 8: Zbyněk - S kamarátom mimozemšťanom na výlete

          • UNES AKO CAMBRIDGESKÁ ŠKOLA

          • Štatút Cambridge International School sme získali v máji 2019. Oprávňuje nás poskytovať medzinárodne uznávané vzdelávanie potrebné neskôr na prijatie našich žiakov na najlepšie svetové univerzity. Zdieľame akademické hodnoty Cambridgeskej univerzity a vychovávame z našich žiakov zodpovedných, kriticky mysliacich, inovatívnych, sebaistých a zainteresovaných ľudí. Učíme ich veriť vo svoje vlastné schopnosti a zároveň si vážiť a rešpektovať ostatných ľudí.

            Medzinárodný študijný program na základnej škole ponúkame v predmetoch anglický jazyk, matematika a prírodné vedy. Pozostáva z dvoch stupňov : Cambridge Primary Program pre
            1.-6.ročník
            Cambridge Secondary 1 Program pre 7.-9. ročník.

            Naši žiaci od 3. ročníka píšu každoročne takzvané Progression Tests. Vyhodnocujú ich naši učitelia podľa hodnotiacich stupníc Cambridgeskej univerzity. Na základe dosiahnutých výsledkov individuálnych žiakov ako aj tried monitorujeme ich progres v kľúčových oblastiach anglického jazyka (ako druhého jazyka), matematiky a prírodných vied.

            Na konci 6. ročníka žiaci píšu Cambridge Primary Checkpoint Tests a na konci 9. ročníka Cambridge Secondary 1 Checkpoints Tests. Tieto testy sa posielajú do Cambridge, kde ich následne vyhodnotia. Poskytujú žiakom, rodičom a škole nezávislú spätnú väzbu o silných a slabých stránkach žiaka, ako aj porovnanie s medzinárodným priemerom. Žiaci získavajú osvedčenie Cambridgeskej univerzity o dosiahnutých výsledkoch.

            V školskom roku 2020/2021 je koordinátorom Cambridge programu na našej škole Mgr. Martina Malá – učiteľka anglického jazyka. Z dôvodu šírenia vírusu Covid-19 a následného uzatvorenia škôl v mesiacoch marec – jún 2020, bolo zrušené aj testovanie Progression Tests ako aj Cambridge Primary Checkpoint Tests v danom školskom roku. V krátkom čase Vás budeme informovať o nových termínoch týchto testovaní.